Padoekkleur200a
instrumenten

Ervaringen opdrachtgevers en deelnemers muziekwerkplaats:

"De percussieworkshop van Padoek geeft letterlijk weer muziek aan je leven!
Onze cliŰnten hebben volop genoten van de percussieworkshops van Padoek onder leiding van de zeer ervaren Fried en enthousiaste Wendy. Enkele uitspraken en bevindingen van onze cliŰnten:
Je leert op elkaar afstemmen, je eigen stem (geluid) laten horen, leiding leren nemen, leren aanpassen om tot een harmonieus samenspel te komen, leren luisteren naar elkaar, genieten van het samenspel, op je intu´tie leren vertrouwen, heerlijk om je handen je gevoel te laten volgen, fantastisch om uiting te geven aan de stemmingen die in je leven.
Wij zien als organisatie dat de workshops leiden tot zelfinzicht, kennis over de wijze waarop je functioneert, je wordt je bewust van wat er met jezelf gebeurt in het gezelschap van anderen.
Zeer boeiende ervaring!" -
Hanny Kusters, oprichter stichting Spirare www.spirare.org
 

"Tijdens het trommelen herkende ik iets wat ik vaker tegenkom. Ik was zo gericht op wat de anderen deden, dat ik mijn eigen ritme verloor en niet meer mee kon spelen. Later heb ik me vooral geconcentreerd op het vasthouden van mijn eigen ritme en toen lukte het wel om samen te spelen." deelnemer workshop Vredesburo

"Ergens in januari van het vorige jaar vroeg ik aan Fried of hij mij iets kon bijbrengen over muziek. Waarom? Ik ben al een hele tijd ge´nteresseerd hierin, maar had nog nooit iets met muziek gedaan en dacht dat hij me dat wel kon leren. En ˇf dat zo was. Niet alleen leerde ik veel over muziek, maar ook over mezelf. Muziek wordt, in mijn ogen, als middel gebruikt om jezelf beter te leren kennen. En belangrijker: ik ontwikkelde me op gebieden die tot dan toe niet vanzelfsprekend waren.
Zo heb ik geleerd om makkelijker te schakelen tussen verschillende momenten, onderwerpen etc., voel ik mij sterker om uitdagingen aan te gaan en ben ik rustiger op momenten dat het nodig is.
Padoek is niet alleen Fried, maar ook Wendy, die mij ondersteunt en leert over slagwerk. De hele dag ben ik in de weer met muziek. Of dat nu percussie, basgitaar of muziektheorie is. Bij hen krijg ik de ruimte om vanuit intrinsieke motivatie te werken aan wat er nodig is op dat moment." - Deelnemer muziekwerkplaats